< Tilbage
Guide til SMS-konkurrence

SMS-konkurrence | Vi guider dig igennem

17

.

Nov

2017

0 min læsetid

Du vil i gang med en SMS-konkurrence. Men hvilke regler skal man være opmærksom på? Hvor højt må du taksere modtageren? Hvad får du selv ud af det økonomisk? Hvad er spillelicens? Og hvilke typer spil og konkurrencer kræver sådan én?

I det følgende beskriver vi alt, hvad du har brug for, når du vil starte en SMS-konkurrence. Det kan nemlig være en jungle af regler og den kan være svær at navigere rundt i – så lad os hjælpe dig, så du kommer nemt og sikkert frem.

Mål: Saml flere numre ind

Lad os først starte med formålet med konkurrencen. Vi råder altid vores kunder til at se konkurrencen som et værktøj til branding eller markedsføring – i stedet for en finansieringsform. Se din konkurrence som en effektiv måde til at øge potentialet af dine lister ved at samle flere numre/modtagere ind.

Du kan eksempelvis lave en sms-konkurrence, hvor du udlover et gavekort til din butik eller webshop. Din kunde tilmelder sig konkurrencen og giver dig dermed tilladelse til at sende markedsføringsmateriale.

Ved kun at taksere modtageren et mindre beløb – altså en taksering på 1-2 kr. – får du også dækket dine udgifter i forbindelse med at sende dine beskeder samtidig med, at du undgår at skulle have en spillelicens. Så pres ikke citronen med yderligere taksering. Selvom det kan være fristende.

Skal vinderen udtrækkes tilfældigt eller ud fra en færdighed?

Det var formålet. Vi fortsætter med typen af konkurrencer og spillelicens. Her er der nemlig stor forskel på, hvordan du vælger at udtrække vinderen – om det skal være tilfældigt eller afgøres ud fra deltagernes færdighed.

Hvis det er tilfældig udtrækning med konkurrencer som bankospil, skrabespil, lodsedler eller tombola er der tale om ‘lotterier’, som kræver en spillelicens. Dem kommer vi ikke nærmere ind på, da de typisk bliver udbudt af monopolselskaber (med undtagelse af lotterier til almennyttige formål).

Hvis en konkurrence derimod bliver afgjort ved en kombination af færdighed, fx ved besvarelse af spørgsmål mv., og et element af tilfældighed, fx. ved lodtrækning blandt alle, der har svaret rigtigt på konkurrencens spørgsmål, er der tale om en ‘gættekonkurrence‘. Om du skal have spillelicens her afhænger lidt af, hvor mange penge du vælger at taksere modtageren. Det kan du blive klogere på her.

Hvis din konkurrence udelukkende bliver afgjort ud fra dine deltageres færdighed er det et ‘færdighedsspil’. De kræver ingen spillelicens. Quizzer, skak, gættekonkurrencer uden lodtrækning mv. er eksempler på færdighedsspil.

Du kan se de forskellige scenarier her:

Typer af spil til SMS-konkurrencer

Apropos takseringen…

Som tidligere nævnt anbefaler vi, at du kun takserer modtageren dét, du har af omkostninger forbundet med at sende sms’er.
Men skulle du alligevel vove dig ud i yderligere taksering, får du her et overblik over, hvad du cirka får ud af en bestemt taksering. Vi skriver cirka, fordi der, ifølge lovgivningen, skal fremsendes en SMS-bekræftelse på takseringen, og prisen på denne afhænger af den aftalte SMS-pris.

Se derfor disse priser som vejledende:

Taksering på 1 kr. inkl. moms – 0,64 kr. inkl. moms
Taksering på  2 kr. inkl. moms – 1,43 kr. inkl. moms
Taksering på 5 kr. inkl. moms – 3,83 kr. inkl. moms
Taksering på 50 kr. inkl. moms – 40,39 kr. inkl. moms

Og den der spillelicens...

En spillelicens er en tilladelse til at udbyde og reklamere for spil. Processen med at få en spillelicens er dog en lidt mere kompleks størrelse. Men hvis det er dét du er ude i, så skal du sikkert have en såkaldt “mini-licens”. Den udbydes af Spillemyndigheden, koster 50.000 kr. og gælder i op til et år. Reglerne og betingelserne for den kan du læse mere om her. Men først skal du certificeres, og det er vigtigt, at du får den rette certificering.

Vi vil derfor råde dig til, at kontakte Spillemyndigheden først på telefon eller mail og få vejledning sat i forhold til din konkrete situation. Og så herefter udfylde ansøgningsskemaet, eventuelt med kyndig vejledning af en advokat.

For mere info

Vores svar på de gældende regler er baseret på rådgivning fra Spillemyndigheden, men du kan også læse mere på Rammeaftalen for mobile indholds- og betalingstjenester.

Julie Meldgård Nielsen

Forfatter

Julie Meldgård Nielsen

Head of Marketing & Communications
Med en baggrund i marketing og virksomhedskommunikation, jonglerer Julie dagligt med ord for at skabe de inspirerende tekster, du læser her på siden.
< Tilbage