Okay, indrømmet. Overskriften her er som taget ud af clickbate-håndbogen, men der er faktisk en mening bag galskaben.
Vi hører nemlig igen og igen virksomheder sige, at de ikke rigtig tør begive sig ud i at sende SMS’er til deres kunder, medarbejdere eller samarbejdspartnere, fordi ”alle hader at få SMS-beskeder de her dage”.
Den idé vil vi gerne tage afstand fra. For nej, alle hader naturligvis ikke SMS’er. Alle hader derimod irrelevante SMS-beskeder, og der er altså stor forskel. Vil du lære at sende relevante SMS’er, som ikke skaber irritation hos modtageren? Så læs videre herunder.
Hvorfor vi tror, at alle hader SMS-beskeder
I takt med at instant-messaging apps som Facebook Messenger, WhatsApp, Telegram med videre har gjort sit indtog, har det naturligvis også ændret på vores kommunikationsvaner. Ikke fordi vi kommunikerer mindre på vores telefoner, tværtimod. De online beskedtjenester har blot overtaget en naturlig del af de beskeder, som vi sender fra mobilen.
Derfor så man også allerede tilbage i 2017, at antallet af sendte SMS-beskeder i Danmark tog et gevaldigt dyk svarende til 10,4%.
Med det i mente kunne man fristes til at tro, at SMS-beskeden ikke længere er relevant. Det er dog langt fra sandheden.
Vi hader ikke SMS’en – vi hader irrelevante SMS-beskeder
Sandheden er, at SMS-kommunikationen stadig brager derudaf.
Hvorfor vi elsker SMS’en
I en nylig Salesforce undersøgelse, State of the Connected Customer, svarer hele 53% af de adspurgte forbrugere, at de foretrækker at shoppe online frem for i en fysisk butik. Når kunderne ikke længere besøger de fysiske butikker, betyder det, at brands bliver nødt til at komme over på kundernes banehalvdel, hvis de vil skabe et forhold til dem. Som virksomhed kan du i høj grad gøre dette ved hjælp af SMS-beskeder.
Faktisk viser en anden amerikansk rapport, 2021 SMS Marketing Consumer Trends, at langt de fleste amerikanske forbrugere gerne vil have mere SMS-kommunikation fra brands, de følger, mens hele 91% ville overveje at skrive sig op til at modtage SMS’er, hvis deres foretrukne brands tilbød det.
Den britiske SMS Consumer Survey Report udgivet af Yotpo viser ligeledes, at 67 % af de adspurgte forbrugere sandsynligvis ville skrive sig op til at modtage SMS’er fra brands i løbet af kunderejsen.
Undersøgelserne er foretaget i Storbritannien og USA, men der er ingen tvivl om, at de samme tendenser er begyndt at kunne ses på det danske marked.
Opsummering: Hader alle så SMS’en?
Vores svar på hvorvidt alle hader SMS-beskeder er altså et rungede nej. Forbrugerne hader ikke SMS-beskeden ligesom de ikke hader pop-ups, e-mails eller SoMe annoncer over en bred kam.
Det forbrugerne i dag hader, er irrelevant kommunikation.
Vi hader nemlig SMS’er, som er:
- irrelevante (ligegyldig information for modtageren)
- forstyrrende (sendt på et dårligt tidspunkt)
- uanmeldte (ikke givet tilladelse til).
Faktum er dog, at SMS er et vanvittigt godt medie for f.eks.:
- online forretninger, som sender tidsbegrænsede tilbud til potentielle kunder
- organisationer, som har brug for at sende påmindelser om aftaler
- sportsklubber, som skal sende holdplaner, pakkelister og lignende til deres spillere
- og mange flere.
Det skyldes, at SMS’en som medie er god til at:
- etablere personlige forhold med dine modtagere fordi SMS-beskeden stadig er et meget personligt medie sammenlignet med f.eks. e-mails eller pop-ups
- sikre at modtageren rent faktisk læser dit budskab (hele 95 % af alle SMS-beskeder bliver åbnet inden for 5 minutter efter modtagelse)
- sikre at modtageren modtager din besked – SMS er en universel kommunikationsplatform, som fungerer på alle mobile enheder og uden behov for en internetforbindelse.
Godt. Så fik vi vist etableret, hvorfor SMS-beskeden langt fra er døende.
I resten af artiklen finder du 5 gode råd fra vores SMS-eksperter, som du passende kan gøre brug af, hvis du også vil sende SMS-beskeder, som dine modtagere er glade for at få.
5 råd til dig, der vil sende SMS-beskeder, som din modtager ikke hader!
Der er flere ting, som er afgørende for hvorvidt din modtager finder værdi ved at modtage en SMS-besked fra dig, eller om modtageren i stedet oplever irritation. Derfor er det vigtigt at du kender din modtager og tilpasser din besked derefter, inden du begynder at sende løs.
#1 Hold dine beskeder korte og hav et tydeligt budskab
Der er flere grunde til at holde dine SMS-beskeder korte. Først og fremmest fordi længere beskeder er dyrere at sende (læs hvorfor i vores artikel: Hvor mange tegn må en SMS-besked indeholde).
Udover den øgede omkostning ved at sende længere SMS-beskeder, er det også vigtigt at tænke på budskabet i dine beskeder. SMS’en er genial fordi åbningsraten er så høj og som regel sker inden for få minutter. Men lige netop derfor er det også vigtigt, at budskabet er tydeligt. Er modtageren i tvivl om hvem en SMS er fra eller hvad budskabet i SMS’en er, er der en god chance for at beskeden bliver lukket og glemt igen.
#2 Segmentér dine modtagere (så de kun modtager relevante beskeder)
I Salesforces seneste udgave af undersøgelsen State of the Connected Customer svarer 56 % af de adspurgte, at de forventer, at virksomhedernes tilbud altid er personlige – det vil sige skræddersyede til den enkelte kunde. Det tal er steget fra 52 % i 2021.
Det bliver altså kun vigtigere, at du sender relevante beskeder til dine modtagere! Det betyder for eksempel, at du ikke skal sende en ”tabt-kurv” besked til Lone, hvis Lone lige har købt det produkt, som hun efterlod i kurven i morges (ja, det sker desværre oftere, end man skulle tro).
Heldigvis kan du bruge inMobiles ”SMS til lister” funktion til at undgå fejl som denne. Med denne funktion kan du nemlig segmentere dine modtagere på baggrund af deres købsdata såsom seneste ordredato, deres samlede antal ordrer med mere. Med vores tabt kurv-funktion sikrer du ligeledes, at en besked aldrig bliver sendt, hvis der allerede er lagt en ordre.
#3 Vær opmærksom på sendetidspunkt (og en eventuel tidsforskel)
SMS-beskeder er stadig et langt mere personligt medie end for eksempel e-mails er. Derfor er det også vigtigt, at du ikke sender beskeder på upassende tidspunkter. Når en forbruger modtager en SMS klokken 22 om aftenen, forventer de, at det er noget vigtigt.
Er det i stedet din virksomhed, som blot vil gøre opmærksom på, at der er mors dag i næste uge, er det ikke sandsynligt, at budskabet bliver modtaget positivt.
Altså: Send kun beskeder inden for det tidsrum, hvor forbrugerne forventer og accepterer at modtage SMS’er. Og sender du SMS’er til udlandet, så husk tidsforskellen!
Arbejder du med automations er det desuden vigtigt, at du arbejder med afsendelsesvinduer. De er heldigvis lette at sætte op i inMobiles platform. Se bare eksemplet her, hvor forladt-kurv beskeder ikke bliver sendt, hvis kurven forlades mellem kl. 21.00 og 08.00.
#4 Vær opmærksom på din udsendelsesfrekvens
Fordi SMS-kommunikation er en af de mest personlige kommunikationsformer, er det også vigtigt at være opmærksom på frekvensen. Sender du to SMS-beskeder om dagen, er der en god chance for, at dine følgere melder sig fra igen efter kort tid. Medmindre selvfølgelig de to SMS-beskeder er hyper relevante, men det er svært at forestille sig.
Find i stedet en frekvens, hvor du sørger for at holde dine SMS-følgere ved ilden (de må heller ikke glemme, hvorfor de har tilmeldt sig jeres SMS-kommunikation), men hvor frekvensen stadig er så lav, at alle beskeder er relevante for modtageren.
#5 Send kun SMS-beskeder med den korrekte, forudgående tilladelse
Det her punkt er faktisk det vigtigste af dem alle. Du skal huske at få den korrekte tilladelse, før du sender en SMS-besked! Ellers risikerer du at overtræde lovgivningen for SMS-markedsføring, og det kommer der ikke noget godt ud af.